آیا دوست دارید با انواع تحلیل در بازارهای مالی از جمله کریپتوکارنسیها (ارزهای دیجیتال) و بازار فارکس آشنا شوید؟ ما در این مقاله به سوالات زیر پاسخ میدهیم:
- انواع تحلیل در بازارهای مالی کدامند؟
- تحلیل تکنیکال چیست؟
- تحلیل فاندامنتال یا بنیادی چیست؟
- تحلیل آنچین چیست؟
- بهترین روشهای تحلیل بازار رمز ارزها کدامند؟
مقدمه:
شما برای بررسی بازارهای مالی نیاز به ابزارهای متعددی دارید. معاملهکردن کار حساسی بوده و کوچکترین خطایی میتواند نتایج جبرانناپذیری داشته باشد. در بازارهای مالی این حساسیت بسیار بیشتر است. به عبارتی میتوان گفت بازارهای مالی، بازار حرفهایهاست. بطوریکه اگر شما میخواهید سهم خود را از بازار بگیرید باید از حرفهایها حرفهایتر باشید.
جمع بازار همیشه صفر است، یعنی هیچ بروکر یا صرافی، پولی را وارد بازار نمیکند، یعنی سود شما حاصل ضرر شخص دیگری است و ضرر شما در جیب شخص دیگری میرود؛ بنابراین شما باید با کسانی رقابت کنید که حرفهای هستند و از آنها حرفهایتر باشید و ابزار دقیقتر و قویتری داشته باشید.
بازار مالی بیرحم است. پس قبل از شروع معامله ابزار خود را کامل کنید و تمام جوانب را بسنجید. ما در این مقاله مهمترین ابزارهای موردنیاز شما را معرفی کرده و شما را با انواع تحلیل آشنا میکنیم.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال Technical Analysis علم پیشبینی قیمت با توجه به رفتار آن در گذشته است. با دنبالکردن قیمت و استفاده از ابزارهای متفاوت میتوان دید کلی از رفتار قیمت در آینده داشت. تحلیل تکنیکال به این معنی است که با بررسی دقیق رفتار خریدارها و فروشندگان میتوان آینده قیمت را تا حدودی حدس زد. تمام کار تحلیل تکنیکال از روی قیمت و نمودارهای آن میباشد.
رفتار بازار فرکتال است؛ یعنی معمولاً رفتار خریدارها و فروشندگان تکرار میشود و ما میتوانیم با بررسی دقیق این رفتار در گذشته، تا حدودی آینده قیمت را پیشبینی کنیم و زمان مناسب خرید یا فروش را به دست آوریم.
تحلیل تکنیکال معمولاً در بازار سهام، بازار کریپتوکارنسیها (ارزهای دیجیتال) و بازار فارکس استفاده میشود.
انواع تحلیل تکنیکال
- پرایساکشن
پرایساکشن جزو اولین سبکهای معاملاتی است که توسط آقای آلفرد چاندلز در سال 1986 به دنیا معرفی شد و بهترین نسخه آن توسط البروکس ارائه گردیدهاست. اساس کار پرایساکشن بر مبنای الگوهای کلاسیک، کندل شناسی، سطوح سقف و کف و روندها است.
- موجهای الیوت
این سبک معاملاتی مربوط به آقای رالف نلسون الیوت است که بر اساس موج شماری و سوارشدن بر موجهای معاملاتی عمل میکند. ادعای این سبک سوارشدن بر موج اصلی و حرکت بزرگ بازار است.
- آر تی ام
این سبک را اولینبار ایف میانته به دنیا معرفی کرد. این سبک اساساً الگو محور است. شما با این سبک معاملاتی میتوانید کندلهای بیس (منشأ حرکت) را پیدا کرده و باتوجهبه الگوهایی نظیر MTR معامله کنید.
- اسمارت مانی
سبک اسمارت مانی توسط دیوید جی کراچ در سال 2000 به دنیا معرفی شد. اسمارت مانی بر اساس پیداکردن اُردربِلاکها (منشأ حرکت) است. این سبک در اوایل وینریت بسیار بالایی داشت؛ ولی در گذر زمان توسط بانکها و مارکر میکرها (بازارسازها) شناسایی شد و کارایی آن پایین آمد. در حال حاضر سبکهای جدیدتری از دل این سبک بیرونآمده که بسیار کارآمد هستند.
- آی سی تی
بنیانگذار سبک معاملاتی آیسیتی (ICT) مایکل هادلسون است. عبارت ICT مخفف کلمه Inner Circle Trader است. بحث آی سی تی پیداکردن دیدگاه نهنگها، بانک تریدرها و مارکر میکرها و مهندسی معکوس کردن دیدگاه آنها است. به زبان ساده آیسیتی یعنی متوجه بشویم پولهای درشت کجا وارد بازار شده و تریدر سوار بر نهنگها شود.
- اس آر تی
سبک معاملاتی مهندس صادق رحیمی مدرس آکادمی عصر تتر است. این سبک ترکیبی از سبکهای اسمارت مانی، آرتی ام و آی سی تی میباشد که منجر به استراتژیهایی با وینریت بالا شده است. اگر میخواهید این سبک معاملاتی و این استراتژیها را آموزش ببینید با آکادمی عصر تتر در ارتباط باشید.
عوامل مؤثر در تحلیل تکنیکال
عوامل مؤثر در تحلیل تکنیکال پول، زمان و حجم است. یک معاملهگر یا تحلیلگر از روی شکل کندلها، حجم پولی که وارد بازار شده، زمان ورود این پولها به بازار، سقف و کفهای معتبر و روندها تشخیص میدهد کجا باید وارد بازار شده و کجا باید از بازار خارج شود. پس درنظر گرفتن برآیند تعدادی از عوامل به منظور تصمیم گیری امری حیاتی است.
- نرمافزارهای تحلیل تکنیکال
از بهترین نرمافزارهای موجود در بازار میتوان به نرمافزار تریدینگ ویو، متاتریدر و چارت فراز اشاره کرد. بنا به بازاری که شما میخواهید ترید کنید این نرمافزارها تغییر میکنند؛ مثلاً نرمافزارهای بازار برای تحلیل ارزهای دیجیتال، بازار بورس ایران و بازار فارکس بسیار با هم متفاوت است.
- بهترین روش تحلیل رمزارزها
با توجه به اینکه شما میخواهید در زمان کوتاهی خرید و فروش کنید یا میخواهید در مدت زمان بلندتری معامله کنید روشها متفاوت میشوند. بهترین روش برای خرید ارزهای دیجیتال در طولانیمدت بررسی پروژهها و چارت بلندمدت آن ها است. شما باید وایت پیپر ارز را مطالعه کنید و دیتای آن را از کوین مارکت کپ مورد بررسی قرار دهید.
تحلیل بنیادی یا فاندامنتال
به بررسی یک سهم یا یک ارز دیجیتال یا یک جفتارز در فارکس از لحاظ خبری و از لحاظ دیتای خارج از چارت، تحلیل بنیادی یا فاندامنتال میگویند. قبل از اینکه تحلیل کنید باید بررسی کنید که سهمی را که خریداری میکنید یا ارزی را که مود معامله قرار میدهید دارای خبر مهمی است یا اخباری برایش نیست. ممکن است در طول زمانی که معامله میکنید خبر مهمی داشته باشیم که باعث شود قیمت بر خلاف تحلیل شما حرکت کند.
بعضی از سایتها این اخبار را جمعآوری میکنند و در اختیار ما میگذارند. از منابع اخبار در فارکس میتوان به سایت های فاکس فکتوری، بورسا و فارکس فکتوری فارسی اشاره کرد. در زمینه ارزهای دیجیتال مهمترین منبع کسب اطلاعات کوین مارکت کپ میباشد.
قبل از بررسی تحلیل تکنیکال حتماً تحلیل فاندامنتال را بررسی کنید.
تحلیل آنچین
تحلیل آنچین (On-Chain Data) مخصوص ارزهای دیجیتال است. تحلیلگر با بررسی مواردی همچون حجم تراکنشها، جزئیات استخراج، حجم ورود و خروج سرمایه از صرافیها و کیفهای پول دیجیتال به پیشبینی قیمت میپردازند. تحلیل آنچین شباهت زیادی به تحلیل فاندامنتال دارد با این تفاوت که بر مبنای دادهها و اطلاعات بلاکها انجام میشود.
شما با تحلیل آنچین میتوانید رفتار نهنگها و بازارسازها را زیر نظر بگیرید و با خرید آنها شما هم خرید کنید و یا بلافاصله بعد از فروختنشان شما هم بفروشید و سوار بر نهنگها معامله کنید.