مقاله اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال در سایت آکادمی عصر تتر
مبتدی

اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال

زمان مطالعه: 5 دقیقه

اندیکاتور ارز دیجیتال چیست؟ انواع اندیکاتورها و نحوه کار کردن با آنها کدام است؟ اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال چیست؟ چگونه می‌توان از اندیکاتورها استفاده کرد؟ بهترین اندیکاتورهای ارز دیجیتال کدام است؟ در این مقاله قصد داریم به این سوالات پاسخ دهیم، اگر برای شما این سوالات پیش آمده پس تا انتها با ما همراه باشید.

اندیکاتور ارز دیجیتال چیست؟

همان‌طور که ابزار یک مکانیک، آچارفرانسه و پیچ‌گوشتی و انبردست است، ابزار یک تریدر نیز اندیکاتور است. اندیکاتورها اطلاعات خاصی را بنا به خواسته یک تریدر جمع‌آوری کرده و در اختیار او قرار می‌دهند. هر اندیکاتور بنا به تنظیمات و شکل برنامه‌نویسی آن اطلاعات قیمتی درگذشته را جمع‌آوری کرده و طبق یک الگوریتم خاص دسته‌بندی کرده و در اختیار شما قرار می‌دهند. هیچ اندیکاتوری ترید نمی‌کند و نوسان نمی‌گیرد و فقط و فقط کار شما را راحت می‌کند. به زبان ساده اندیکاتور گذشته چارت را یکجا به شما نشان می‌دهد.

مقاله مرتبط: نوسان‌گیری ارز دیجیتال

بهترین اندیکاتور ارز دیجیتال کدام است؟

بنا به روش معاملاتی شما و اینکه به چه نوع اطلاعاتی احتیاج دارید، اندیکاتور مناسب‌ ترید خود را باید پیدا کنید. اگر در برنامه تریدینگ ویو سرچ کنید می‌توانید هزاران اندیکاتور را پیدا کنید که هر کدام دیتای مختص به خود را دارد و کاربردهای متفاوتی را در اختیار شما قرار می‌دهد. مثلاً در روش پرایس‌اکشن اندیکاتورهایی هست که سقف و کف معتبر را برای شما نمایش می‌دهد و یا در اسمارتمانی اندیکاتوری وجود دارد که اردر بلاک‌ها را برای شما رسم می‌کند. در ادامه این مقاله چند اندیکاتور پر کاربرد در ارز دیجیتال و فارکس را به شما معرفی می‌کنیم که شما می‌توانید از آنها بهترین استفاده را ببرید.

کاربرد اندیکاتور ارز دیجیتال

همان‌طور که گفته شد اندیکاتورها ابزاردست تریدر هستند. هر اندیکاتور طوری طراحی شده که نوع خاصی اطلاعات را جمع‌آوری کند و به شکل خاصی دسته‌بندی کرده و یا به شکل خاصی نمایش دهد. پس هر اندیکاتور کاربرد خاص خودش را دارد. به‌عنوان‌مثال اندیکاتور ولوم volume حجم خریدوفروش را به‌صورت نمودار میله‌ای به شما نمایش می‌دهد و اندیکاتور موینگ اوریج Moving Avrage میانگین چند کندل گذشته را به‌صورت خطی و پویا به شما نمایش می‌دهد.

پیشنهاد مقاله: بهترین اندیکاتور حمایت و مقاومت

بهترین اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال و فارکس

از برترین اندیکاتورها و پرکاربردترین اندیکاتورها می‌توان به اندیکاتورهای موینگ اوریج Moving Avrage، اندیکاتور ابرهای ایچیموکو Ichimoku cloud، اندیکاتور موینگ اوریج Moving Avrage، اندیکاتور ولوم Volume، اندیکاتور اسمارتمانی کانسپت Smort Money Concept، اندیکاتور مک‌دی MACD و اندیکاتور آر اس آی RSI اشاره کرد که تریدرها از هر کدام به‌صورت تکی یا به‌صورت ترکیبی استفاده می‌کنند یا حتی از یک اندیکاتور با تنظیمات مختلف در یک نمودار استفاده می‌نمایند. شما می‌توانید با بک تست گرفتن و فوروارد تست اندیکاتور موردعلاقه خود را پیدا کرده و بنا به سبک معاملاتی خود بهترین استفاده از این ابزارها را داشته باشید.

بهترین اندیکاتوی های نوسان گیری ارز دیجیتال در مقاله اندیکاتور نوسان‌گیری ارز دیجیتال در سایت آکادمی عصر تتر

اندیکاتور Moving Avrage

این اندیکاتور میانگین متوسط چند کندل را به شما نشان می‌دهد. شما می‌توانید با استفاده از این ابزار روند کلی بازار را متوجه شوید. اگر قیمت کنونی بالای موینگ‌اوریج بود؛ یعنی قیمت حال حاضر از قیمت میانگین چند کندل قبل بیشتر است، اگر پایین آن بود نشان‌دهنده این است که قیمت کنونی از میانگین چند کندل قبل کمتر است. شما می‌توانید از این اندیکاتور با تنظیمات مختلف استفاده کنید، مثلاً برخی از تریدرها موینگ 20، 50 و 200 را با هم روی چارت می‌اندازند، اگر به ترتیب از بالابه‌پایین 20 بالا بود 50 وسط و 200 پایین، نشان دهند صعودی بودن بازار است و اگر برعکس باشد، نشان‌دهنده نزولی بودن بازار است.

مزایای این اندیکاتور این است که می‌توانید روند کلی بازار را در یک نگاه رصد کنید و معایبش می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در تایم فریم‌های کوچک‌تر معمولاً درست کار نمی‌کند.

اندیکاتور RSI

اندیکاتور آر اس آی نشان‌دهنده اشباع خرید و یا تشنگی بازار است. این اندیکاتور چارت را به‌صورت خطی بین بازه 30 تا 70 نشان می‌دهد. وقتی این اندیکاتور قیمت را نزدیک به 30 نشان می‌دهند؛ یعنی قیمت خیلی پایین آمده و ممکن است بازار تشنه خرید باشد و وقتی که نزدیک به 70 است نشان می‌دهد که بازار از خرید اشباع شده و موقع فروش است. اکثر تریدرها از این اندیکاتور دیتاهای مختلفی دریافت می‌کنند. مثلاً واگرایی روی RSI می‌تواند نشانگر برگشت قیمت باشد و یا واگرایی مخفی نشان‌دهنده ادامه روند است.

مزایای این اندیکاتور این است که اشباع خریدوفروش را نشان می‌دهد و اینکه جدا از چارت است و چارت را شلوغ نمی‌کند و از معایب این اندیکاتور می‌توان به غیرقابل‌اعتماد بودن در بعضی موارد اشاره کرد.

پیشنهاد مطالعه: حد سود و حد ضرر چیست

اندیکاتور Smort Money Concept

این اندیکاتور به شما تمامی اردر بلاک‌ها را در دو تایم فریم مختلف نشان می‌دهد. همچنین سقف و کف استراکچر تایم‌های مختلف را برای شما رسم می‌کند. توجه داشته باشید که این اندیکاتور به‌دقت و درستی این اردربلاک‌ها و استراکچر کاری ندارد و همه را برای شما رسم می‌کند، درستی یا نادرستی آن‌ها به عهده شماست.

از مزایای این اندیکاتور می‌توان به کشیدن سقف و کف استراکچر و همچنین پیدا کردن اردر بلاک‌ها اشاره کرد. از معایب اندیکاتور Smort Money Concept این است که نمی‌تواند اردر بلاک‌های معتبر و غیرمعتبر را تشخیص دهد و همه را رسم می‌کند.

اندیکاتور Volume

همان‌طور که از اسمش پیداست مانند ولوم موسیقی است و به‌صورت نمودار میله‌ای حجم خریدوفروش را به شما نمایش می‌دهد. هر جا ولوم قرمز بود حجم فروش داریم و هر جا که سبز بود حجم خرید وجود دارد، بلند بودن این ولوم نیز نشان‌دهنده حجم زیاد خریدوفروش است. ترکیب این اندیکاتور با اندیکاتور RSI می‌تواند دیتای خوبی به شما بدهد.

مزایای این اندیکاتور ساده‌بودن آن است و معایب آن کم‌بودن اطلاعاتی است که به تریدر می‌دهد.

اندیکاتور Ichimoku cloud

ابرهای ایچیموکو یکی از پر طرف‌دارترین اندیکاتورهای بازار است این ابرها نشان‌دهنده روند نزولی و یا صعودی بازار است و چهار خط مختلف دارد که باتوجه‌به شکل و جایگاه آن‌ها نسبت به قیمت می‌توان دیتاهای مختلفی از روند آینده بازار به دست آورد. وقتی ابر این اندیکاتور قرمز است نشان‌دهنده نزولی بودن بازار است، وقتی ابر این اندیکاتور سبز است نشان‌دهنده صعودی بودن بازار است. وقتی قیمت بالای این ابر است می‌توان برای خرید اقدام کرد و وقتی پایین این ابر است می‌توان برای فروش اقدام کرد. قیمت معمولاً از جایی که ابر ناز است تغییر روند می‌دهد.

از مزایای ابر ایچیموکو می‌توان به دیتای گسترده آن اشاره کرد و معایب این اندیکاتور پیچیده بودن آن است که ممکن است تریدر را گیج کند و چارت را شلوغ کند.

اندیکاتور MACD

اندیکاتور مکدی اندیکاتور ترکیبی است. ترکیبی از اندیکاتور ولوم و اندیکاتور RSI که بسیار مرتب و دقیق دسته‌بندی‌شده است. شما می‌توانید روند بازار را ببینند و وقتی کندل‌های سبز پیدا می‌شوند روند صعودی است و وقتی کندل‌ها قرمز می‌شوند روند نزولی می‌شود. خطوط قرمز و آبی هم وقتی همدیگر را قطع می‌کنند نشان‌دهنده تغییر روند است. این اندیکاتور هم واگرایی را نشان می‌دهد که زودتر از موعد می‌توان تغییر روند را تشخیص داد.

مزایای این اندیکاتور راحت بودن و مرتب بودن این اندیکاتور است و معایب آن می‌توان به این موضوع اشاره کرد که نمی‌شود این اندیکاتور را انحصاری کرد و دیتای اولیه زیاد قابل‌تغییر نیست.

آواتار کاربر
صادق رحیمی

مدرس و تحلیل‌گر بازارهای مالی، ۷ سال سابقه ترید، ۳٫۵ سال تدریس بازارهای مالی در دانشگاه علم و فرهنگ، ۳ سال سابقه تحقیقات در مرکز ماهواره علم و صنعت و ۴ سال سابقه تدریس بازارهای مالی به صورت خصوصی،منتور بیش از ۱۰۰ تریدر

پروفایل نویسنده

فهرست عنوان‌ها

مقالات مشابه

پیام بگذارید