سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال مقاله ای از سایت آکادمی عصر تتر
مبتدی

سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

زمان مطالعه: 4 دقیقه

یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین مبانی ترید، سطوح حمایت و مقاومت است. شما با آموزش صحیح ترید می‌توانید سطوح حمایت مقاومت درست و اصولی را ترسیم کنید. با رسم صحیح و اصولی سطوح حمایت و مقاومت یک‌قدم بزرگ در تحلیل و ترید برداشته‌اید. با ما همراه باشید تا معنی درست سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را درک کنید و نحوه صحیح ترسیم این نواحی را یاد بگیرید.

تعریف سطوح حمایت و مقاومت (Support and Resistance Levels)

به نواحی از قیمت در بازار مالی که باعث برگشت قیمت می‌شود و از پیشرفت قیمت جلوگیری می‌کند، سطوح حمایت و مقاومت می‌گویند. زمانی که قیمت در حال بالارفتن است، وقتی به ناحیه‌ای از قیمت می‌رسد متوقف شده و به سمت پایین برمی‌گردد به این ناحیه مقاومت (Resistance Level) می‌گویند.

زمانی که قیمت در حال پایین آمدن است، وقتی به ناحیه‌ای از قیمت می‌رسد به سمت بالا برمی‌گردد، به این ناحیه حمایت (Support Level) می‌گویند. در واقع عرضه و تقاضا (Supply and Demand) باعث برگشت قیمت از این نواحی می‌شوند، یعنی در ناحیه‌ای از قیمت، عرضه زیاد باشد معمولاً قیمت شکسته و پایین می‌آید. در ناحیه‌ای که تقاضا زیاد باشد معمولاً حمایت اتفاق می‌افتد و باعث رشد قیمت می‌شود.

از گذشته چارت و رفتار خریداران و فروشندگان می‌توان نواحی عرضه و تقاضا را مشخص نمود.

عرضه و تقاضا (Supply and Demand) باعث ایجاد سطوح حمایت و مقاومت می‌شود.

انواع سطوح حمایت و مقاومت

انواع حمایت و مقاومت در مقاله سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال از سایت آکادمی عصر تتر

سطوح حمایت و مقاومت استاتیک یا ایستا 

سطوح حمایت و مقاومت افقی و ثابت (Horizontal Levels) این سطوح ثابت و ایستا هستند و با قیمت حرکت نمی‌کنند و سطح اصلی و پایه همین سطوح هستند. در واقع نواحی از گذشته که قیمت با رسیدن به آن برمی‌گردد. در واقع پوزیشن‌های خریداران و فروشندگان که از قبل جامانده و یا تصمیم معامله‌گران برای خرید یا فروش است.

سطوح حمایت و مقاومت استاتیک یا ایستا، سطوح پایه و اصلی هستند و با قیمت حرکت نمی‌کنند.

حمایت و مقاومت داینامیک

حمایت و مقاومت داینامیک همان‌ترند لاین‌ها و کانال‌ها هستند که هم‌زمان با قیمت بالا یا پایین می‌آیند. این سطوح خطوط فرضی موربی هستند که برای مشخص‌کردن صعودی یا نزولی بودن بازار کشیده می‌شوند. این حمایت و مقاومت فرضی است و بسیار شکننده است و قابل‌استناد نیست. 

نحوه تشخیص سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال

بررسی گذشته بازار

بررسی درگذشته چارت می‌توان حمایت و مقاومت را تشخیص داد. هر ناحیه‌ای از بازار که باعث برگشت قیمت شده باشد احتمالاً دوباره قیمت را برمی‌گرداند. این به علت پدیده روان‌شناسی بازار است، اکثر خریداران و فروشندگان با نگاه‌کردن به گذشته بازار تصمیم به خریدوفروش می‌گیرند.

قیمت‌های رند

قیمت‌های رند معمولاً حمایت و مقاومت‌های خوبی هستند. معمولاً خریداران و فروشندگان قیمت‌های رند را برای خرید یا فروش استفاده می‌کنند که این نیز ریشه در روان‌شناسی معامله‌گران دارد. کمال‌گرایی معمولاً باعث این حمایت و مقاومت‌ها می‌شوند.

اندیکاتورها

می‌توان با استفاده از اندیکاتورهایی مانند موینگ اوریج و یا ایچیموکو و… حمایت و مقاومت را ترسیم کرد و یا از درست بودن حمایت و مقاومت ترسیم شده مطمئن شد.

کندل بیس‌ها و اردربلاک‌ها

در سبک‌های جدید مثل اسمارت مانی و آر تی ام می‌توان با پیداکردن کندل‌های خاص و اردربلاک‌ها نواحی حمایت و مقاومت را تشخیص داد. تشخیص صحیح این نوع حمایت و مقاومت به آموزش ترید در این سبک‌ها نیاز دارد. 

اندیکاتور حمایت و مقاومت

اندیکاتور Support and Resistance یکی از اندیکاتورهایی که این نواحی را برای شما رسم ‌می‌کند ولی یادتان باشد که هیچ اندیکاتوری به‌دقت انسان عمل نمی‌کند. پس از این اندیکاتور فقط برای دید کلی و مطمئن شدن از درست بودن حمایت و مقاومت خودتان استفاده کنید.

اندیکاتور MovingAvrage یکی از پرطرف‌دارترین اندیکاتورهایی که حمایت و مقاومت داینامیک را به شما نشان می‌دهد. شما با استفاده از این اندیکاتور می‌توانید ترند لاین‌ها و کانال‌ها را تشخیص دهید. 

اندیکاتور ابرهای ایچیموکو Ichimoku Cloud یکی از پیچیده‌ترین و شلوغ‌ترین اندیکاتورها برای پیداکردن سطوح حمایت مقاومت استاتیک و داینامیک است. این اندیکاتور روند بازار و تغییر قیمت را نیز به شما نشان می‌دهد.

نحوه معامله با کمک سطوح حمایت و مقاومت

نحوه معامله با کمک سطوح حمایت و مقاومت در در مقاله سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال از سایت آکادمی عصر تتر

رنج

وقتی قیمت بین یک ناحیه حمایت و یک ناحیه مقاومت بازی می‌کند، رنج شکل می‌گیرد. شما کافی است کف رنج خرید کنید و در سقف رنج بفروشید.

شکست رنج

هر زمان قیمت از سقف رنج تشکیل شده (مقاومت) عبور کرد می‌توانید معامله خرید و هر زمان که قیمت از کف رنج (حمایت) عبور کرد می‌توانید معامله فروش باز کنید.

برخورد سوم

در نواحی حمایت و مقاومت داینامیک یا همان‌ترند لاین‌ها، برخورد سوم با کف ترند لاین صعودی معامله خرید و با برخورد سوم با سقف ترند لاین نزولی می‌توانید معامله فروش باز کنید.

شکست ترند لاین‌ها

با شکسته‌شدن کف ترند لاین صعودی می‌توانید معامله فروش و شکسته‌شدن سقف ترند لاین نزولی معامله خرید باز کنید.

چرا نقاط حمایت و مقاومت شکل می‌گیرند؟  

در بازارهای مالی عرضه باعث تشکیل مقاومت و تقاضا باعث تشکیل حمایت می‌شود. هر جا خریداران زیاد باشند باعث می‌شود قیمت به بالا هدایت شود و هرجا تقاضا زیاد شود باعث می‌شود قیمت پایین بیاید. همین فرمول ساده باعث شکل‌گیری حمایت و مقاومت و ترند لاین‌ها و کانال‌ها و تشکیل تمام سبک‌های معاملاتی می‌شود.

در بازارهای مالی عرضه باعث تشکیل مقاومت و تقاضا باعث تشکیل حمایت می‌شود.

نحوه رسم خطوط حمایت و مقاومت

از گذشته بازار کمک بگیرید و هرجا پی بوت برگشتی (برگشت قیمت) وجود داشت، خطوط حمایت و مقاومت را رسم کنید. از نوک قله یا دره یک ناحیه بکشید. از کندل بیس‌ها و اردربلاک‌ها استفاده کنید. با اندیکاتورهای معرفی شده از درستی حمایت و مقاومت مطمئن شوید. منشأ حرکت را پیدا کنید معمولاً منشأ حرکت بهترین حمایت و مقاومت‌ها هستند. برای رسم حمایت و مقاومت داینامیک دو قله و یا دودره را به هم وصل کنید.

کاربرد سطوح حمایتی و مقاومتی

با پیداکردن حمایت و مقاومت صحیح می‌توان معاملات درستی داشت و از بازار سود گرفت. یکی از اصلی‌ترین و مهم‌ترین اصول معاملاتی حمایت و مقاومت هستند، اگر شما بتوانید سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال را درست تشخیص دهید بیشتر راه را پیموده‌اید و می‌توان گفت به یک تریدر حرفه‌ای تبدیل شده‌اید.

آواتار کاربر
صادق رحیمی

مدرس و تحلیل‌گر بازارهای مالی، ۷ سال سابقه ترید، ۳٫۵ سال تدریس بازارهای مالی در دانشگاه علم و فرهنگ، ۳ سال سابقه تحقیقات در مرکز ماهواره علم و صنعت و ۴ سال سابقه تدریس بازارهای مالی به صورت خصوصی،منتور بیش از ۱۰۰ تریدر

پروفایل نویسنده

فهرست عنوان‌ها

مقالات مشابه

پیام بگذارید