مقاله روان‌شناسی معامله‌گری ارز دیجیتال در سایت آکادمی عصر تتر
مبتدی

روان‌شناسی معامله‌گری ارز دیجیتال

زمان مطالعه: 5 دقیقه

روان‌شناسی یکی از ارکان اساسی و مهم ترید است. یک تریدر زمانی می‌تواند خود را موفق بداند که خود و بازار را روان‌شناسی کرده باشد. شما در این مقاله اهمیت روان‌شناسی خود را متوجه می‌شوید و درک می‌کنید که چرا باید بر خویش مسلط باشید. بدون روان‌شناسی، وارد بازار شدن یک نوع قمار است. در این مقاله به این سوالات پاسخ می‌دهیم، روان‌شناسی ترید چیست؟ چرا یک تریدر باید روان‌شناس خویش باشد؟ بهترین راهکارها برای درامان‌ماندن از هیجانات بازار چیست؟

چرا روان‌شناسی معامله‌گری ارز دیجیتال مهم است؟

اکثر تریدرهای حرفه‌ای روزهای اول خود را به‌خاطر دارند که به‌خاطر یک هیجان کاذب، تمام سرمایه خود را از دست‌ داده‌اند. شما زمانی می‌توانید خود را تریدر یا معامله‌گر بدانید که بر خود مسلط باشید. بازار رمزارزها و فارکس، بازار حرفه‌ای‌ هاست. این بازار بی‌رحم است و با کمی هیجان‌زده شدن، سرمایه یک‌ عمر شما در چند لحظه از نابود خواهد شد.

بازار کریپتو و فارکس طوری طراحی شده که شما را هیجان‌زده کند. پس در این بازار تنها کسانی برنده هستند که از روحیه و هیجانات خود و بازار شناخت کافی دارند و می‌توانند در تمامی شرایط بر خود مسلط باشند. تسلط بر خود رمز ماندگاری در این بازار است.

انواع احساسات تأثیرگذار در روان‌شناسی معامله‌گری

به جرات می‌توان گفت که احساسات تاثیرگذارترین جنبه روانشناسی معامله گری است.طمع، ترس، انتقام، انفعال و غرور  تنها چند نمونه از احساساتی هستند که به راحتی هر چه تمام‌تر می‌توانند فرآیند تصمیم‌گیری معامله گر را نابود کنند. تشخیص این احساسات در زمان بروز و یادگیری مدیریت موثر آنها ضروری است. در ادامه به توضیح هر کدام از احساس‌های گفته شده می‌پردازیم.

طمع

بازارهای مالی بر اساس طمع سرمایه‌گذاران طراحی شده است. روحیه انسان برای بقا طراحی شده یعنی انسان به طور ذاتی همیشه به دنبال سود بیشتر است. سود بیشتر یعنی بقای بیشتر. بازارهای مالی بر اساس طمع شما طراحی شده تا شما را وادار کند تا تمامی سرمایه خود را از دست بدهید. اگر به آمار دقت کنید متوجه می‌شوید 95% از معامله‌گران تمام سرمایه خود را از دست می‌دهند. زمانی که شما به سود معقول قانع نباشید یعنی دارید تمام سرمایه خود را به خطر می‌اندازید. طمع یعنی از دست دادن تمام سود بعلاوه اصل سرمایه. چیزی که شما را زنده نگه می‌دارد سرمایه است. قبل از ورود به معامله ضرر خویش را محاسبه کنید و آن را بپذیرید. کسی که فقط سود را می‌بیند و ضرر را در نظر نمی‌گیرد یک احمق است.

مطالعه بیشتر: مدیریت ریسک در ارزهای دیجیتال و فارکس

ترس

طمع و ترس نقطه مقابل یکدیگر می‌باشند. همان قدر که طمع به شما ضرر می‌زند ترس نیز مانع از انجام کار درست است. جالب است بدانید که ترس باعث می‌شود شما خسته و فرسوده شوید و در طولانی‌مدت کار خود را رها کنید. ترس در اکثر معامله‌گران باعث می‌شود زمان زیادی را در ضرر بمانند و به‌محض سود حداقلی معامله خود را ببندند. این امر باعث برهم‌خوردن ریسک به ریوارد می‌شود و باعث می‌شود که میانگین پوزیشن‌های شما همیشه ضرر باشد.

انواع احساسات تاثیرگذار در روانشناسی معامله‌گری در مقاله روان‌شناسی معامله‌گری ارز دیجیتال در سایت آکادمی عصرتتر

انتقام

زمانی که شما ضرر خود را نپذیرید حس انتقام در شما بیدار شده و می‌تواند منجر به ضرر بزرگ‌تری شود. توجه داشته باشید که بازار دشمن شما نیست و چارت برای همه به یک‌شکل حرکت می‌کند. من بسیاری از معامله‌گران را دیده‌ام که گفته‌اند یا تمام پول خود را می‌خواهم یا هیچ‌چیز نمی‌خواهم. این دقیقاً زمانی است که شما بدون مدیریت سرمایه و بدون استراتژی وارد پوزیشن انتقام می‌شوید و تمام سرمایه خود را از دست می‌دهید. حس انتقام شما را کور می‌کند.

انتقام از بازار یعنی انتقام از خود

انفعال

بعضی تریدرها بعد از مدتی دچار انفعال می‌شوند. یعنی فلج فکری در آنها رخ می‌دهد و دیگر توان ترید کردن ندارند. موقعیت‌های خوب را می‌بینند؛ ولی حرکتی نمی‌کنند. فقط بازار را تحلیل کرده و به تماشا می‌نشینند. این نوع معامله‌گران فقط به دنبال پیش‌بینی بازار هستند. یادتان باشد ما می‌خواهیم سهم خود را از بازار بگیریم. ما نوستراداموس نیستیم که همه موقعیت‌ها را پیش‌بینی کنیم. تحلیل کنید، طبق پلن معاملاتی، استراتژی و مدیریت سرمایه معامله کنید.

مقاله پیشنهادی: حد سود و حد ضرر چیست

غرور

خطرناک‌ترین احساسات بشری، غرور  است. لطمه‌ای که شما به خود می‌زنید هرگز کسی نمی‎‌تواند به شما بزند. زمانی که شما مغرور می‌شوید یعنی دارید عملاً خود را ورشکست می‌کنید. این را بدانید هرگز کسی نمی‌تواند 100% یک بازار را تحلیل یا پیش‌بینی کند.

مدیریت صحیح احساسات

تریدرها و معامله‌گرهای حرفه‌ای همیشه بر خود مسلط‌اند و مانند ربات ترید می‌کنند. نه از سودی آن‌چنان خوشحال می‌شوند و نه از ضرری ناراحت می‌شوند. فقط ضرر و تارگت روزانه برایشان مهم است و به درصد ماهیانه خود فکر می‌کنند. اگر شما مدیریت سرمایه را رعایت کنید هرگز دچار ترس و طمع نمی‌شوید. ذهن خود را درصدی کنید نه دلاری. مدیریت سرمایه را رعایت کنید، طبق پلن معاملاتی رفتار کنید و به استراتژی خود همیشه پایبند باشید. اینها شما را نجات می‌دهند و از شما یک معامله‌گر حرفه‌ای می‌سازند.

مدیریت احساسات در بازارهای مالی در مقاله روان‌شناسی معامله‌گری ارز دیجیتال در سایت آکادمی عصرتتر

باورهای اشتباه در معامله‌گری

سرمایه خود را در کوتاه‌ترین زمان چندبرابر می‌کنم. یادتان باشد بهترین تریدرهای جهان سودی در حدود 2 تا 7 درصد در ماه کسب می‌کنند. شما از افزایش سرمایه در طولانی مدت و سود مرکب به اهداف خود می‌رسید نه از سودهای چند درصدی. خودتان را گول نزنید و بدون مدیریت سرمایه وارد نشوید.

تمام سود را باید بگیرم. اکثر معامله‌گران می‌خواهند تمام سود بازار را تا بالاترین نقطه بگیرند. یعنی پایین‌ترین کف خرید کنند و در بالاترین سقف بفروشند. نوک شدو معامله کنند. این نوع طرز تفکر برای بازنده‌هاست، شما هرگز نمی‌توانید بازار را دقیق، دقیق محاسبه کنید. راهکار این است که به درصد معین شده قانع باشید و تیپی یک‌به‌دو یا یک‌به‌سه داشته باشید.

من به بازار مسلط هستم. اینکه ما تعیین می‌کنیم بازار چه حرکتی کند یا پیش‌بینی می‌کنیم بازار دقیقاً کجا می‎‌رود دقیقاً اشتباه‌ترین طرز تفکر است. ما نوستراداموس نیستیم و به دنبال پیش‌بینی بازار نیستیم. ما طبق استراتژی عمل می‌کنیم. منتظر می‌مانیم تا موقعیت فراهم شود و با گرفتن سود معقول به‌موقع خارج می‌شویم.

بالاخره بازار از یک جا برمی‌گردد. این مورد که بازار بالاخره از یک جا برمی‌گردد طرز فکر نابودگری است. وقتی معامله اشتباهی انجام داده‌اید، با ضرر کمی خارج شوید. اگر در جهت برعکس بازار حجم اضافه کنید (مارتینگل کنید) و یا در معامله اشتباهی بمانید، عملاً دارید خود را در باتلاق بیشتر فرومی‌برید. معمولاً بازار تا جایی پیش می‌رود که دیگر سرمایه‌ای برایتان باقی نمی‌ماند.

من بهترین تریدر هستم و تمام پوزیشن‌های من درست است. همان‌طور که قبلاً هم اشاره کردیم غرور باعث می‌شود کور و کر شوید و تمام سرمایه‌تان را بر غرورتان بگذارید. ما نیامده‌ایم که چیزی را به کسی ثابت کنیم. ما فقط می‌خواهیم سهم خود را از بازار بگیریم.

 

بهترین کتاب‌های روان‌شناسی ترید

مطالعه بیشتر: انواع تحلیل در معامله‌گری ارز دیجیتال

رفتارهای پرخطر تریدرهای رمزارز

استاپ نگذاشتن: زمانی که شما حد ضرر نمی‌گذارید یعنی دارید تمام سرمایه خود را به خطر می‌اندازید. در بازارهای آتی (فیوچرز) بدون حد ضرر واردشدن مانند این است که بدون ترمز با سرعت بالا رانندگی کنید. در این بازار پر نوسان، حد ضرر است که شما را نجات می‌دهد.

مارتینگل کردن: مارتینگل کردن یعنی وقتی شما در ضرر هستید ضرر خود را دوبرابر کنید. بسیاری از تریدرها به امید اینکه بازار از همین‌جا برمی‌گردد داخل ضرر حجم اضافه می‌کنند، اینجاست که سرمایه خود را دودستی تقدیم بازار می‌کنند.

بدون استراتژی واردشدن: استراتژی برای یک معامله‌گر یک الزام است. حس جاماندگی از بازار همیشه باعث می‌شود یک سری از معامله‌گران مبتدی وارد شوند و سرمایه خود را تقدیم بازار کنند. استراتژی یک باید همیشگی است.

بدون مدیریت سرمایه واردشدن: قبل از هر چیزی باید سود و ضرر معامله را حساب کنید و با استاپ و تارگت معین و با حجم دقیق وارد شوید. بدون حساب‌کتاب واردشدن یعنی چشم‌بسته رانندگی ‌کردن. شما نمی‌توانید بدون مدیریت سرمایه تریدر شوید و سودی بگیرید؛ بلکه تمام سرمایه خود را به خطر می‌اندازید. اصل اول بازار حفظ سرمایه و در مرحله بعدی سود کردن است.

آواتار کاربر
صادق رحیمی

مدرس و تحلیل‌گر بازارهای مالی، ۷ سال سابقه ترید، ۳٫۵ سال تدریس بازارهای مالی در دانشگاه علم و فرهنگ، ۳ سال سابقه تحقیقات در مرکز ماهواره علم و صنعت و ۴ سال سابقه تدریس بازارهای مالی به صورت خصوصی،منتور بیش از ۱۰۰ تریدر

پروفایل نویسنده

فهرست عنوان‌ها

مقالات مشابه

پیام بگذارید